1. Esther Leijen Art
    Abdijlaan 22a
    1935 BH Egmond
    The Netherlands

    +31 (0)6 -­ 125 437 79
    art@estherleijen.nl

Introductie

Esther is in 1972 geboren in Alkmaar en heeft haar jeugd grotendeels doorgebracht in Egmond. Op haar 28ste verhuisde ze naar Amsterdam. Hier ontstond de drang om zich creatief te uiten in de vorm van schilderen. Mede door andere werkzaamheden duurde het nog een paar jaar voordat ze de eerste stappen ondernam. In 2006 deed zij een workshop intuïtief tekenen en schilderen in Auxerre (Frankrijk) onder leiding van Engelien van der Weijden. Daar is de schilder in haar ontwaakt. Vervolgens richtte zij haar bijkamer in als atelier om zo te kunnen werken aan haar ontwikkeling als kunstenares.

In 2007 vertrok ze naar het zuiden van Thailand om creatieve lessen te geven aan kinderen op basisscholen. De reis had twee doelen: de kinderen te leren zich zoveel mogelijk te uiten via papier en ook om zelf inspiratie op te doen.

In 2008 bezocht ze de musea van Miró en Gaudi in Barcelona en volgde ze een workshop in de Spaanse Pyreneeën onder leiding van de kunstenaars Jimmy Mendizabal en Eveline van Bogerijen.

In februari 2009 besloot Esther naar Ubud, het culturele centrum van Bali, af te reizen om zich meer technieken eigen te maken en kennis te maken met de Balinese kunst. Via kunstenaar Emile Snellen van Vollenhoven kwam zij in aanraking met diverse Balinese kunstenaars en kunstenaressen.

Sinds de zomer van 2009 geeft Esther tweewekelijks een workshop intuïtief schilderen aan senioren in woon- en zorgcentrum Schinkelhaven te Amsterdam. “Het is geweldig om te zien hoe de senioren dit oppakken en hiervan genieten, ook krijg ik er zelf veel inspiratie van”.

In 2010 zocht Esther ruimte en rust en ging elk laatste weekend naar een Bed & Breakfast ergens in Nederland om inspiratie op te doen. Tijdens deze weekend nodigde Esther iemand uit om een dag mee te komen schilderen.
Dit leverde bijzondere ontmoetingen en gesprekken op waardoor Esther zelf ook weer veel inspiratie opdeed.

Eind 2010 verbleef zij opnieuw 3 maanden in Azie en deed o.a. een Vipassana meditatie in Thailand, onderzocht de kunst in Singapore en ontmoette de liefde van haar leven op Bali. Met deze liefde en hun augustus 2011 geboren zoontje is ze weer teruggekeerd naar haar roots en woont ze sinds begin 2012 weer in Egmond Binnen. Hier werkte ze met haar man aan de bouw van haar nieuwe atelier.

In mei 2013 is ze bevallen van haar tweede zoontje en inmiddels is ze nu weer druk bezig in haar eigen atelier. Ze werkt aan haar eigen ontwikkeling op het gebied van kunst en aan het op de kaart zetten van EL Art.